Whisper of Death RPG
Sitemize hoş geldiniz.
Lütfen giriş yapınız ya da üye olunuz.

WoD Yönetimi.
Whisper of Death RPG
Sitemize hoş geldiniz.
Lütfen giriş yapınız ya da üye olunuz.

WoD Yönetimi.
Whisper of Death RPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 I. Sınıflar | I. Ders

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
Theodorakis Palabras

Theodorakis Palabras


Lakap : Apollo
Rp Sevgilisi : --
Mesaj Sayısı : 605
Kayıt tarihi : 19/08/10

Özel
Rp Puanı:
I. Sınıflar | I. Ders Left_bar_bleue99/100I. Sınıflar | I. Ders Empty_bar_bleue  (99/100)

I. Sınıflar | I. Ders Empty
MesajKonu: I. Sınıflar | I. Ders   I. Sınıflar | I. Ders Icon_minitimeC.tesi Şub. 05, 2011 12:15 pm

Zaman: Okulun ilk günü.
Hava: Çok açık, gökyüzü parlak ve geceden kalma bir duruluk hakim. Hogwarts'ın engin kuleleri bulutlarla dans ediyor adeta.
Saat: 7.30
Yer: Kuleler/Astronomi Kulesi



Mars'ın çığlığıyla uyandı James. Venüs okşadı ardından tatlı yüzünü. Satürn ıslatmasa olmazdı halkasından ve elbette Jüpiter kuruladı. Heyecandan bütün gece uyuyamamış sehpanın üstündeki ufak Merkür'üyle oynayıp durmuştu. Bütün gece, sabah yapacaklarını ve öğrencileri düşündü. Çünkü Hogwarts'daki ilk dersiydi.

Ayağa kalkmasıyla sarsılması bir oldu. Altın kaplamalı devasa teleskoptan güneş yansımıştı gözüme. Ufak bir tebessümle lavaboya gitti. Yüzünü yıkayıp geri döndüğünde Bulut Ölçer'i bugün havanın her zamankinden güzel olacağını söylüyordu. Kıştı ama şansına hava açık olacaktı. İyilik meleği Venüs yine yanındaydı. Neptün'den eser yoktu desenize. Kenarları eskimeye yüz tutmuş iskemlesine oturdu. Arkasına yaslanıp rahatlamak istiyordu. Ama bir an önce derse gitmeliydi. Oturduğu gibi kalktı ve kitabını,küresini ve de asasını aldıktan sonra kapıya yürüdü. Ve bir güzel bir silkelenişin ardından kapıyı açtı ve o büyük karizmasıyla koridorda mavi keten pelerinini savura savura yürümeye başladı. Yolda okul müdürü Dimitri Stefan Potter'ı gördü ve pelerininin önünü eliyle kapatarak selam verdi. "İyi şanslar James." dedi Bay Potter gülen bir ifadeyle. " Şansa ihtiyacım yok Bay Potter. Venüs'ün yanımda." diyerek gözlerimi yukarı devirdim. Ve yeniden selam vererek yoluma devam ettim. Kuleme, sınıfıma gelmiştim. İçeriye girdim ve temiz oksijen yüzümü yaladı adeta. Şimdi yapılacak tek bir şey kalmıştı; öğrencileri beklemek...

Oturdu. Bekledi. Hayal kurdu: 15 yıl önceydi, son senesi.En ön sıralarda hafif sarışın bir oğlan, hep eli havada. Gözleri Mars gibi hep parlak. Canlı, sevecen Merkür gibi. Çok da zeki. Gözü doldu James'in bir an. Aslında bu kadar duygusal da değildir kendisi ama bir daha bu sınıfa geleceğini hayal etmezdi. Tam 15 yıl sonra en sevdiği sınıftaydı yeniden. Kapının açılmasıyla dağıldı hatıra bulutları. İçeri iki öğrenci girmişti. Heyecanlıydılar belli. 1. sınıftı onlarda. En öne oturdular ve baktılar suratına. Ders başlıyor anlamına geliyordu bu.

Sesini toparladı ve pencereden son bir kez bakıp babaya -güneşe- baktı ve derse başladı.
"Merhaba çocuklar. Ben Astronomi Profesörünüz James Juny Harpoty. Burada sizler gibi benim de ilk senem. Gerçi 15 yıl önce bende bu tozlu sıralarda okumuştum ama ders vermem açısından ilk senem." Hatıraları anlatısı geliyordu içinden. ama kendine hakim olmasını bilirdi. Bir an önce derse geçmek istiyor, bildiği tüm herşeyi aktarmak istiyordu.
"İlk konumuz astronomi nedir? Ne kadar kolay görünse de aslında kolay olmayan bu konu sizin en çok seveceğiniz konu olacaktır. Bana inanın. Peki aranızda astronominin tanımını bilen var mı? Sanırım yok. Madem öyle kısaca açıklayayım: Astronomi, kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle, gök cisimlerini açıklamaya çalışmak için gözlemleyen bilim dalıdır. Çok mu ağır oldu bilmiyorum çocuklar. Eğer öyleyse Astronomi'nin amacının uzaydaki herhangi bir gök cisminin bütün özelliklerini açıklamak olduğunu bilmeniz yeterli şimdilik. Astronomi sözcüğü eski Yunanca'daki astron ve nomos sözcüklerinden türetilmiştir ve bu ''Yıldızların Yasası'' anlamına gelmektedir. " James kendini kaptırmış gidiyordu. Tüm öğrenciler onu dinliyordu ya da dinliyormuş gibi yapıyorlardı. ama James mutluydu. En azından saygısızlık yapan yoktu. Oturduğu yerden ayağa kalktı ve sıraların arasına daldı. "Astronomi en eski bilim dallarından biridir. Muggle'lar kendilerini keşfetmek için en çok Astronomi bilim dalına önem vermişler ve büyük gelişmeler kaydetmişlerdir. Ki biz büyücüler de onların bazı buluşlarından yararlanmışızdır. Mesela ünlü Astrobüyücü Angelo Parkinson, Muggle Teleskobunu kullanarak devasa evren mercekli teleskobu icat etmiştir." Ve bugünlük bu kadar anlatımın yeterli olacağını düşündü James. Masasına ilerledi ve üstündeki pelerini çıkartıp sandalyesine astı. Masanın üstündeki Samanyolu Sistemini gösteren sihirli ve üç boyutlu maketi görmeleri için tüm öğrencileri masasına davet etti teker teker. Bir profesör olarak saygı duyması onu çok mutlu ediyordu. Ve yan kuledeki çanın çalmasıyla ders sona ermişti. Fakat öğrencileri salmadı James. İlk gün de olsa ödev vermesi gerekiyordu. "Evet sevgili öğrenciler, hepinizden bir parşömen dolusu bir ödev istiyorum. Konunuz ise Samanyolu'ndaki gezegenler ve özellikleri. İyi şanslar. Şans meleği Jüpiter yanınızda olsun." dedi ve öğrencilere gitmeleri için izin verdi.




_________________________________________________________________________________________________


Sizden istediğim 1 parşömen yani 15 satırlık bir rp yazmanız. Eğlenceli olacağını umuyorum. Evet, konunuz benim rp'min içinde; Samanyolu. Tabii sadece samanyolunu tanıtmanızı istemiyorum. Samanyolu sadece ödevin içinde geçecek. Siz yine o sabah erken saatteki astronomi dersinizi anlatacaksınız. Yirmi puan altı sınıfı geçemez. Elli puan en yükseğidir.

İyi şanslar. Şans Meleği Jüpiter Yanınızda olsun.

Astronomi Profesörü James Juny Harpoty



10 puan: Renklendirme
10 puan: Betimleme
10 puan: Uzunluk
10 puan: Noktalama ve yazım yanlışları
10 puan: Akıcılık ve İçerik



En son James Juny Potter tarafından Ptsi Şub. 07, 2011 8:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://cookieandmilkshake.tumblr.com/
Angela Elouise Potter

Angela Elouise Potter


Lakap : Els (L)
Mesaj Sayısı : 46
Kayıt tarihi : 14/01/11

Özel
Rp Puanı:
I. Sınıflar | I. Ders Left_bar_bleue85/100I. Sınıflar | I. Ders Empty_bar_bleue  (85/100)

I. Sınıflar | I. Ders Empty
MesajKonu: Geri: I. Sınıflar | I. Ders   I. Sınıflar | I. Ders Icon_minitimePtsi Şub. 07, 2011 12:42 am

Odaya vuran güneşin yüzümü okşamasıyla uyanmıştım .


"Odaya vuran güneş mi ? Sonunda !"


Sonunda yağmurun durmasının sevinci ile camı açtım ve temiz havayı içeri çektim.Hava günlük güneşlik değildi fakat çok soğuk da değildi hafif bir esinti vardı sadece . Profesör James çok şanlı biri olmalıydı . Bugün ilk dersini bizimle yapıcaktı . Şansına hava güzeldi. Kulelere çıkacağımı hatırlayarak üstümü değiştirdim . Eşyalarımı aldım ve büyük salona doğru ilerledim . Her zaman ki gibi hızl bıir kahvaltı edip kulelere doğru yol aldım . Astronomi her zaman ilgimi çekmişti fakat merdivenlerden de her zaman nefret etmiştim. .


"Son 2 basamak . Son 1 basamak ve ulaştım ! "


Sonunda ulaşmıştım. İçeri girdiğimde Profesör James içerdeydi . Onun kadar heycanlıydım ilk astronomi dersi için . Sınıf tamamlanınca Güneşe doğru baktıktan sonra söze başladı Profesör James :


"Merhaba çocuklar. Ben Astronomi Profesörünüz James Juny Harpoty. Burada sizler gibi benim de ilk senem. Gerçi 15 yıl önce bende bu tozlu sıralarda okumuştum ama ders vermem açısından ilk senem."İlk konumuz astronomi nedir? Ne kadar kolay görünse de aslında kolay olmayan bu konu sizin en çok seveceğiniz konu olacaktır. Bana inanın. Peki aranızda astronominin tanımını bilen var mı? Sanırım yok. Madem öyle kısaca açıklayayım: Astronomi, kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle, gök cisimlerini açıklamaya çalışmak için gözlemleyen bilim dalıdır. Çok mu ağır oldu bilmiyorum çocuklar. Eğer öyleyse Astronomi'nin amacının uzaydaki herhangi bir gök cisminin bütün özelliklerini açıklamak olduğunu bilmeniz yeterli şimdilik. Astronomi sözcüğü eski Yunanca'daki astron ve nomos sözcüklerinden türetilmiştir ve bu ''Yıldızların Yasası'' anlamına gelmektedir"


Sınıftaki çoğu kişi dinliyordu . Profesör James sıralarınarasında dolaşmaya başladı ve söze devam etti :


"Astronomi en eski bilim dallarından biridir. Muggle'lar kendilerini keşfetmek için en çok Astronomi bilim dalına önem vermişler ve büyük gelişmeler kaydetmişlerdir. Ki biz büyücüler de onların bazı buluşlarından yararlanmışızdır. Mesela ünlü Astrobüyücü Angelo Parkinson, Muggle Teleskobunu kullanarak devasa evren mercekli teleskobu icat etmiştir."


Profesör masasına doğru ilerledi ve pelerinini çıkarıp sandalyesine astı . Masasındaki üç boyutlu maketi görmemiz için bizi teker teker yanına çağırdı . Yan kuledeki zilin çalması dersin bittiğini işaret ediyordu fakat Profesör James bizi salmadı .


"Evet sevgili öğrenciler, hepinizden bir parşömen dolusu bir ödev istiyorum. Konunuz ise Samanyolu'ndaki gezegenler ve özellikleri. İyi şanslar. Şans meleği Jüpiter yanınızda olsun."


Merdieveden inerken şunları düşünüyordum :


" Profesör bence iyi biri fakat ilk günden ödev vermeseydi keşke"


Kütüphaneye gittim Samanyolu hakkında kitaplara . En sonunda şunları yazmıştım:


Samanyolu


Samanyolu, Güneş Sistemi'ni de içinde barındıran galaksinin adı. Şehir ışıklarından uzakta Ay'ın olmadığı açık bir gecede, gökyüzünü bir baştan öbür başa kuşatan puslu, parlak bir şeriti sık sık görebiliriz. Eski insanlar bunu sütyolu "Milkway" olarak isimlendirmişlerdir. Bugün, bu puslu şeritin Güneşin de içinde bulunduğu birkaç yüz milyon yıldızı içeren, disk şeklinde bir görünüm olduğunu biliyoruz.

.Yıldızlar “galaksiler”, ya da “büyük yıldız sistemleri” diye adlandırılan kesin sistem­lerle bir araya gelmişlerdir. Gökyüzünde en az bin milyon galaksi bulunmuştur. Güneş de, gök­yüzündeki bütün parlak yıldızlar da Samanyolu galaksisinin bir kısmını oluştururlar. Büyük yıl­dız sistemlerinin (galaksilerin) dönen bir çarkıfe­leğe, sarmal biçiminde büyük kollan olan bir dis­ke benzediği düşünülmektedir.
Bizim galaksimizin genişliği yaklaşık 100.000 ışık yılıdır. Bunun 100.000 yıldızı kapsadığı sa­nılıyor. Güneş bizim yıldız sistemimizin merke­zinden 30.000 ışık yılı uzaklıktadır. Gökteki Sa­manyolu dediğimiz, yıldızların oluşturduğu bula­nık şeride baktığınız zaman disk şeklindeki ga­laksiyi kenarından doğru görmüş olursunuz. Ga­laksinin merkezindeki o büyük yıldız kümelerini göremezsiniz, çünkü arada gaz ve tozdan oluşmuş dev “bulutlar” vardır. Bu görüntüyü gizleyen bu­lutlara “nebula” (bulutumsu) adı verilir. Bunlar koyu renk, ya dajparlak olabilirler. Bu durum iç­lerinde yıldızlar bulunup bulunmadığına bağlı­dır. Bazı nebulalar genişleyen gaz yapılarıdır. Bunlann diske benzer bir görünümleri vardır. Bu türlere “gezegen nebulası” adı verilir. Şilyak ta­kım yıldızındaki Yüzük Nebulası bunun iyi bili­nen bir örneğidir.
Galaksinin merkezinin “küresel kümeler” diye tanımlanan çok büyük, sıkışık yıldız küme-leriyle sarılmış olduğu düşünülmektedir. Bun­lardan ancak birkaçını görebiliriz. Çünkü çoğu zaman nebulalar, bunları gözlerden gizlerler. Ama, sadece teleskopla görebildiklerimiz de gerçekten şaşırtıcıdır. Bu kümelerde binlerce, binlerce yıl­dız vardır. Gökyüzünün başka yerlerinde de daha gevşek kümeler oluşturan yıldızlar görülür. Bun­lara da “açık kümeler” adı verilir, Bunlann en iyi bilinenleri, en kolaylıkla görülenleri “Ülker” burcu (Yedi Kızkardeş)tîr.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Renklendirme--- 4 puan
Betimleme--- 4 puan
Uzunluk--- 8 puan
Noktalama ve Yazım--- 6 puan
Akıcılık ve İçerik--- 6 puan


Profesörün konuşmaları ile kendi konuşmalarını aynı renk yapmışsın. Renkte büyük sorun yarattı bu benim için. Uzunluk iyi sorun yok. Akıcılıkta sorun yaşadım çünkü betimleme yoktu. Bu yüzden akıcılığı da etkilemişti. İçerik ise sırf profesörün sözleri vardı sanki. Noktalama ve yazımlarına daha dikkat etmelisin. Çoğu yerde hatalarına rastladım.
İlerleyen rp'lerde daha iyi olacağına inanıyorum ama. Toplam puanın 28. Sınıfı geçtin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Albus Severus Potter




Lakap : Al
Mesaj Sayısı : 63
Kayıt tarihi : 05/10/10

Özel
Rp Puanı:
I. Sınıflar | I. Ders Left_bar_bleue40/100I. Sınıflar | I. Ders Empty_bar_bleue  (40/100)

I. Sınıflar | I. Ders Empty
MesajKonu: Geri: I. Sınıflar | I. Ders   I. Sınıflar | I. Ders Icon_minitimePaz Şub. 27, 2011 2:33 am

"AAAAAAAAİİİİİİİİİİİİİ AAAAAAAAAAAAİİİİİİİİİİİİ"Yeni atadığı zil sesi melodisi komik bir şekilde anırıyordu.Albus bu zil sesini değiştirmezse alay konusu olacağına karar verdi ve en yakın zamanda değiştireceğine dair kendisine söz verdi.Yataktan fırladı çünkü saat "7:00"idi hemen üstüne bir şeyler giydi.Ve Astronomi kulesine yollandı koşarken çok yorulmuş olduğu için merdivenlerin başında durdu,saatine baktı daha 15 dakikası vardı.Yavaş yavaş merdivenleri çıkmaya devam etti.Neyse ki az kalmıştı.Vardığında çok sevindi üstelik daha beş dakika vardı uykulu öğrencilere şaka yapmak için harika bir zaman.Hemen "Wingardiyum Leviosa"büyüsünü kullanarak teleskoplardan birini sanki canlıymış gibi hareket ettirdi ve bir kızın üstüne doğru yürüttü.Süper bir çığlık koptu ve kız ardına bakmadan kaçmaya başladı tam o sırada öğretmen içeri girdi."Tüh"bir dakika erken gelmişti.Neyse derse başlamak için herkes hazırdı.Öğretmen konuşmasına başladı:


"Merhaba çocuklar. Ben Astronomi Profesörünüz James Juny Harpoty. Burada sizler gibi benim de ilk senem. Gerçi 15 yıl önce bende bu tozlu sıralarda okumuştum ama ders vermem açısından ilk senem.İlk konumuz astronomi nedir? Ne kadar kolay görünse de aslında kolay olmayan bu konu sizin en çok seveceğiniz konu olacaktır. Bana inanın. Peki aranızda astronominin tanımını bilen var mı? Sanırım yok. Madem öyle kısaca açıklayayım: Astronomi, kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle, gök cisimlerini açıklamaya çalışmak için gözlemleyen bilim dalıdır. Çok mu ağır oldu bilmiyorum çocuklar. Eğer öyleyse Astronomi'nin amacının uzaydaki herhangi bir gök cisminin bütün özelliklerini açıklamak olduğunu bilmeniz yeterli şimdilik. Astronomi sözcüğü eski Yunanca'daki astron ve nomos sözcüklerinden türetilmiştir ve bu ''Yıldızların Yasası'' anlamına gelmektedir.Astronomi en eski bilim dallarından biridir. Muggle'lar kendilerini keşfetmek için en çok Astronomi bilim dalına önem vermişler ve büyük gelişmeler kaydetmişlerdir. Ki biz büyücüler de onların bazı buluşlarından yararlanmışızdır. Mesela ünlü Astrobüyücü Angelo Parkinson, Muggle Teleskobunu kullanarak devasa evren mercekli teleskobu icat etmiştir."

Biraz açıklama yapmayı seven bir öğretmendi galiba ama iyi niyetliydi.Astronominin ne olduğunu bilmeyerek bu derse katılan bir öğrencinin var olduğunu düşünmesi biraz garipti.Tam o sırada zil çaldı Albus yatağına döneceği için sevindi.Ama profesör James'in onları ödev vermeden salacağını düşünmek hayal olurdu.Ama önce masasındaki üç boyutlu Samanyolu maketini gösterdi.Sonra ödevi anlattı:

"Evet sevgili öğrenciler, hepinizden bir parşömen dolusu bir ödev istiyorum. Konunuz ise Samanyolu'ndaki gezegenler ve özellikleri. İyi şanslar. Şans meleği Jüpiter yanınızda olsun."


Kütüphaneye giden Albus uykulu uykulu çabuk bitirmek üzere ödevine başladı.En sonunda şunları yazdı ve saatinin melodisini değiştirip yattı:

Gezegenler


Merkür:
Güneş Sistemi'nin Güneş'e en yakın gezegenidir. Büyüklük açısından 8 gezegen arasından son sırayı alır. Adını Roma mitolojisinde ticaret ve yolculuk tanrısı ve tanrıların habercisi olarak bilinen Merkür'den alır. Çıplak gözle izlenebilen 5 gezegenden biri (diğerleri Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn) olarak eski çağlardan beri insanoğlunun dikkatini çekmiştir. Yer benzeri ya da 'kaya' yapılı gezegenler sınıfına girmektedir. Güneş'e yakınlığı nedeniyle yeryüzünden izlenmesi güçtür ve hakkında bilinenler sınırlıdır. Uydusu bulunmamaktadır.
Merkür, Güneş'e uzaklığı yaklaşık 46 milyon ile 70 milyon kilometre arasında değişen oldukça eliptik bir yörünge izler. Plüton'dan sonra Güneş Sistemi'nin gezegenleri arasında gözlenen en yüksek dışmerkezlik değerine sahip bu yörüngenin milyonlarca yıllık bir çevrim içinde zaman zaman daha da basıklaşarak dışmerkezlik derecesinin günümüzdeki 0,21'den 0,5 düzeyine dek yükselebildiği sanılmaktadır.


Venüs:
Güneş Sisteminde, Güneşe uzaklık bakımından ikinci sıradaki gezegen. Ayrıca Zühre, Roma Astrolojisi'nde Lucifer isimleriyle bilinir. Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit) adını bu gezegenden almıştır. Halk arasında Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikamette döner.
Büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen olarak da bilinmektedir. Gökyüzünde Güneş'e yakın konumda bulunduğundan ve yörüngesi Dünya'nınkine göre Güneş'e daha yakın olduğundan yeryüzünden sadece Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra görülebilir. Bu yüzden Venüs Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı olarak da isimlendirilir. Bir diğer adı da 'Çoban yıldızı'dır. Görülebildiği zamanlar, gökyüzündeki en parlak cisim olarak dikkat çeker.

Dünya:
Dünya (Yer, Yeryüzü, Acun, eski dilde Cihan ya da Arz), Güneş Sistemi'nin Güneş'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde yaşam barındırdığı bilinen tek doğal gök cismidir. Katı ya da 'kaya' ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay' dır.
Mars:
Mars ya da Merih (Eskimiş: Sakıt[1]), Güneş Sistemi'ndeki, Güneş'ten itibaren dördüncü gezegendir. Bu gezegen Roma mitolojisindeki savaş ilahı Mars'a ithafen adlandırılmıştır. Literatürde kullanılan diğer adlarından biri, yüzeyinde yaygın demiroksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için Kızıl Gezegen'dir.
İnce bir atmosferi olan Mars gerek Ay’daki gibi meteor kraterlerini, gerekse Dünya’daki gibi volkan, vadi, çöl ve kutup bölgelerini içeren çehresiyle bir yerbenzeri gezegendir. Ayrıca rotasyon periyodu ve mevsim dönemleri Dünya’nınkine çok benzer.
Mars’taki Olimpos Dağı (Olympus Mons) adı verilen dağ Güneş Sistemi’nde bilinen en yüksek dağ ve Marineris Vadisi (Valles Marineris) adı verilen kanyon en büyük kanyondur. Ayrıca Haziran 2008’de Nature dergisinde yayımlanan üç makalede açıklandığı gibi, Mars’ın kuzey yarımküresinde 10.600 km. uzunluğunda ve 8.500 km. genişliğindeki dev bir meteor kraterinin varlığı saptanmıştır. Bu krater, bugüne kadar keşfedilmiş en büyük meteor kraterinin (Ay'ın güney kutbu kısmındaki Atkien Havzası) dört misli büyüklüğündedir.[2] [3]
Mars, Dünya hariç tutulursa, halen Güneş Sistemi’ndeki gezegenler içinde sıvı su ve yaşam içermesi en muhtemel gezegen olarak görülmektedir. [4] Mars Express ve Mars Reconnaissance Orbiter keşif projelerinin radar verileri gerek kutuplarda (Temmuz 2005) [5] gerekse orta bölgelerde (Kasım 2008) [6] geniş miktarlarda su buzlarının var olduğunu ortaya koymuş bulunmaktadır. 31 Temmuz 2008’de Phoenix Mars Lander adlı robotik uzay gemisi Mars toprağının sığ bölgelerindeki su buzlarından örnekler almayı başarmıştır. [7]
Günümüzde, Mars, yörüngelerine oturmuş üç uzay gemisine evsahipliği yapmaktadır: Mars Odyssey, Mars Express ve Mars Reconnaissance Orbiter. Mars, Dünya hariç tutulursa, Güneş Sistemi’ndeki herhangi bir sıradan gezegenden ibaret değildir. Yüzeyi pek çok uzay aracına evsahipliği yapmıştır. Bu uzay araçlarıyla elde edilen jeolojik veriler şunu ortaya koymuştur ki, Mars önceden su konusunda geniş bir çeşitliliğe sahipti; hatta geçen on yıllık süre sırasında gayzer (kaynaç) türü su fışkırma veya akıntıları meydana gelmişti.[8] NASA’nın Mars Global Surveyor projesi kapsamında sürdürülen incelemeler Mars’ın güney kutbu buz bölgesinin geri çekilmiş olduğunu ortaya koymuştur.[9]
Mars’ın 1877 yılında astronom Asaph Hall tarafından keşfedilen Phobos ve Deimos adları verilmiş, düzensiz biçimli iki küçük uydusu vardır. Mars Dünya’dan çıplak gözle görülebilmektedir. "Görünür kadir"i −2.9’a [10] ulaşır ki bu, çıplak gözle çoğu zaman Jüpiter Mars’tan daha parlak görünmesine karşın, ancak Venüs, Ay ve Güneş’çe aşılabilen bir parlaklıktır.

Jüpiter:
Jüpiter (Müşteri, Erendiz) Güneş Sisteminin en büyük gezegeni. Güneşten uzaklığa göre beşinci sırada. Adını Roma tanrılarının en büyüğü Jüpiter'den alır. Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devleri sınıfına girmektedir.
Satürn:
Satürn Güneş Sisteminin güneşten yakınlık sırasına göre 6. gezegenidir. Türkçesi Sekendizdir. Büyüklük açısından Jüpiter'den sonra ikinci sırada gelir. Adını Roma'nın tarım tanrısı Saturnus'tan alır. Arapça kökenli Zühal adı Türkçe'de giderek daha az kullanılmaktadır. Sekendiz olarak da bilinir. Çıplak gözle izlenebilen 5 gezegenden biri (diğerleri, Merkür, Venüs, Mars, ve Jüpiter) olarak eski çağlardan beri insanoğlunun dikkatini çekmiştir. Büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devleri sınıfına girmektedir.
Uranüs:
Uranüs Güneş Sisteminin Güneş'ten yakınlık sırasına göre 7. gezegenidir. Çap açısından Jüpiter ve Satürn'den sonra üçüncü, kütle açısından bu iki gezegen ve Neptün'ün ardından dördüncü sırada gelir. Adını Yunan mitolojisi'ndeki gökyüzü tanrısı Uranos'tan (Yunanca'da Οὐρανός, Latinceleştirilmiş şekli ile Uranus) alır. 1781 yılında William Herschel tarafından bulunmuştur. Buz devleri sınıfına girmektedir.
Neptün:
Neptün, Güneş Sisteminin Güneş'ten uzaklık sırasına göre 8. gezegenidir. Kütle açısından Jüpiter ve Satürn'den sonra üçüncü, çap açısından bu iki gezegen ve Uranüs'ün ardından dördüncü sırada gelir. Adını Roma deniz tanrısı Neptunus'tan alır. 1846 yılında Urbain Le Verrier ve Johann Gottfried Galle tarafından bulunmuştur. Gaz devleri sınıfına girmektedir.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Renklendirme--- 5 puan
Betimleme--- 3 puan
Uzunluk--- 5 puan
Noktalama ve Yazım--- 6 puan
Akıcılık ve İçerik--- 6 puan

Gerçekten kendimi geliştirmen gerekiyor. Renklendirmede çok tezat renklerle çok göz almışsın. Pek hoş durmuyor. Betimleme neredeyse hiç yok. Uzunluk desen ödev hariç berbat. Ödev bi bakıma kopyala yapıştır işi. Ama kendi yazdıkların neredeyse 13-14 satır. çok kısa. 5 puan'ına ödevi iyi hazırladığın için veriyorum alında. Akıcılık ve içerik desen iyi gibi. Benim yazımın dışına çıkıp bişeyler de eklemişsin. Kendini geliştirmelisin. Smile Toplam puanın 25tir. Sınıfı geçtin. Kıl payıyla. Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
I. Sınıflar | I. Ders
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 2.Sınıflar | 1.Ders
» II. Sınıflar | 1. Ders
» II. Sınıflar | İlk ders
» 1. Sınıflar | 1. Ders
» 6.Sınıflar | 1.Ders

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Whisper of Death RPG :: Karakter İşlem ve İstek Geçmişi-
Buraya geçin: